Повдигане на венците. Корекция на венечната усмивка

Корекцията на венечната усмивка е стоматологично лечение за подобряването на общия външен вид на усмивката. Венците покриват много голяма част от зъбите и ги правят да изглеждат прекалено къси (малки). Много често в този слуай хората избягват да се усмихват.

Причините за разрастването на венците са генетични, обусловени от здравословното състояние, хормонални проблеми или приема на медикаменти против високо кръвно налягане (като страничен ефект).

Лечение на венечната усмивка.
Лечението е безболезнена хирургична намеса. Няма да усетите нищо в нашата клиника, защото поставяме местна или обща упойка по желание на пациента преди интервенцията. Обикновено приключва с едно посещение, а последващите посещения са необходими с оглед проверка на резултатие и оздравителния процес. Резултатите от намесата са видими още след първата визита.

Преди започването на процедурата, мястото на интервенция се прави безчувствено с помощта на упойка. Първата стъпка при лечението  е отстраняването на излишната тъкан на венците, която покрива короната на зъба, използвайки лазер или скалпел. Продължителността на процедурата трае 20-40 минути. В някои случаи, може да се наложи да отстраним малка част от костната тъкан около Вашите зъби за по-добър резултат. Можем да пристъпим към това, ако преценим, че меката тъкан ще се формира отново около зъбите.  Много е важно новата линия на венците да бъде на определено разстояние от репозиционираното ниво на костта. Изрязвайки ще оформим оставащата тъкан.

Процесът на заздравяване е по-бърз, когато се използва диоден лазер с какъвто разполагаме в нашата клиника.  Непосредствено след операцията, венците Ви ще бъдат чувствителни и затова трябва да сте много внимателни, когато миете зъбите си.

За постигането на идеална усмивка, след операцията могат да бъдат поставени порцеланови фасети. Нищо чудно, че най-издържаните козметични намеси са постигнати чрез комбинация от повдигане на венците и порцеланови фасети.

Copyright © 2017 MP Dent