Какво се случва, когато предните Ви зъби са развалени – потъмнели, напукани имат кариес и т.н.? В зависимост от степента  на увреждане  има няколко лечебни подхода за постигане на здрави и естетически добре изглеждащи зъби. Ако, повредите са по-големи те ще трябва да бъдат възстановени с порцеланови корони или фасети.

Нека се съсредоточим върху случая, в който малка част от зъба e нарушена по една или друга причина. Бондинга е техника, с  която можем да преобразим вашата усмивка само в едно посещение. Възможно е да изградим разрушения зъб чрез поставяне на различни слоеве композит върху останалите зъбни структури. Така ще възвърнем естествената  форма на зъба.
В зависимост от вашият случай, с бондинг техниката ние можем да:

  •  Коригираме несъвършенства,  пукнатини, фрактури.
  •  Заместим съществуващи стари амалгамени или оцветени бели пломби или да лекуваме кариес.
  •  Затворим пространство (диастема , трема) между предните Ви зъби.
  •  Възстановим или променим формата на предните зъби.
  •  Изработим композитни фасети.

Композитния материал се нуждае от чиста и здрава повърхност за да бъде поставен, затова  ще започнем с премахването на зъбния камък, плака и кариеса. Композита се поставя на няколко слоя до получаване на желаната форма и транслуцентност. Във финалната част композита се полира до постигане на гладка и бляскава повърхност.
Предимството на  тази техника е, че при нея намесата върху естествените структури на зъба е минимална или няма такава. Процедурата е обратима и цвета на зъбите може да се променя (напр. бели зъби). Тези бондинг реставрации могат да се  оцветят или фрактурират по -лесно в сравнение с порцелановите корони и фасети, направени в зъботехническа лаборатория. Въпреки всичко бондинг реставрациите се поправят или заместват без никаква трудност.
Моля качвайте снимки на Вашите зъби и задавайте Вашите въпроси, използвайки нашата страница за „Запитвания”.

 

Copyright © 2017 MP Dent