Днес имплантите често са предпочитаното решение за възстановяване на липсващ зъб. Доказан е дълготрайния им ефект и способността им за предотвратяване загубата на костна структура и за съхраняване на съседната здрава тъкан. Независимо от причината за загубата им, зъбите трябва да бъдат заменени за да се възвърне дъвкателната функция и естетичния вид на усмивката.
Импланта всъщност е корена на новия зъб. Обикновено е изработен от титан или циркон се поставя в костта, така че да формира силна и здрава основа.

Имплантите могат да се използват за възстановяване на един липсващ зъб, а също и за опора на зъбни мостове и за цели зъбни дъги на горна и долна челюст.

Процедура по поставяне на стоматологични импланти

Преди да бъде започната процедурата по поставяне на импланти, здравето на Вашите зъби и венци трябва да бъде оценено. В този смисъл ще преминете през няколко рентгенови заснемания, и ако е необходимо, през КT за да бъде оценено качеството на костта Ви и да се изследва съседната анатомична структура, а след това ще бъде планирано Вашето лечение.
Обикновено процедурата по поставяне на импланти се извършва, докато пациентът е под въздействието на локална упойка, но понякога, ако е много притеснен, може да бъде и в седация IV степен. Интервенцията започва с  повдигане на венеца и с калибриране на дупка в челюстната кост на точното място, където импланта трябва да бъде поставен. След фиксирането на  импланта, меката тъкан на венеца се фиксира обратно върху костта. Ако липсва достатъчно костен материал за поставянето на импланта, може да се наложи извършването на процедура по присаждане на кост и PRP или поставянето на по-малък имплант.
Имайки предвид, че остеоинтегрирането на импланта изисква време, ще Ви изградим временни зъби или мостове или ще продължите да носите протези до завършването на процеса. Временните зъби не бива да оказват натиск върху заздравяващия имплант. Когато изтече възстановителния период се поставя постоянната корона.
Солидната ни теоретична и практическа подготовка в козметичната стоматология, оралната хирургия, парадонтологията и ортопедията, ще Ви увери в качеството и устойчивостта на услугите, които предоставяме в областта на поставяне на импланти и костната регенерация.

Предимства на стоматологичните импланти

Стоматологичните импланти:

  • Намаляват загубата на костна тъкан. Когато изгубите зъб, на мястото, където преди е бил неговия корен остава празно пространство.  С времето, костта около тази област започва да се стопява. Това променя формата на челюстта и човек може да изглежда по-стар, тъй като кожата се отпуска. Ако се постави имплант ще се предотврати загубата на важна костна структура.
  • Предполагат лесна орална хигиена. Да се изчисти пространството около зъбите с фиксирани импланти е токова лесно колкото и при естествените зъби. Все пак може да се сблъскате с някои проблеми зони. Можем да Ви покажем техники за справянето с тях. 
  • Предотвратяват изпиляването на съседни здрави зъбни структури.. Обикновено изпиляването на здрави зъби се налага при поставянето на мостова конструкция. При тази техника зъбната структурата на съседните на празното пространство зъби се изпилява за да се постави корона или мост. Ако изпилените зъби се повредят, то и целия мост става неизползваем. За разлика от това, при имплантите, конструкцията е напълно независима от естествените  зъби.


Съвместимост на имплантите

Имплантите могат да се поставят на хора на всички възрасти.
Ако липсва костна тъкан за поставянето на импланти, могат да се приложат процедурите по присаждане на кост и регенериране на тъкан CGF.
Процедурата по повдигане на пода на синусите включва създаването на нова костна тъкан, като по този начин се увеличава височината на костта, необходима за поставянето на импланти.
Процедурата по присаждане на костна тъкан включва поставянето на  кост, взета от друга част на тялото (като например брадичка, задната част на долната челюст). Обърнете внимание, че костта на собственото Ви тяло е по-жизненоспособна и води до по добри заздравителни резултати в сравнение с други решения. Много често, стоматолозите предпочитат комбинация от заместители от изкуствена кост и естествена костна структура.

Видове импланти

Работим със стандартни системи за стоматологични импланти, доказали своята ефикасност, в това число Nobel Biocare, Straumann, Zimmer, AlphaBio.
Ако решите да изпробвате иновативни решения, предлагаме Ви КЕРАМИЧНИ ИМПЛАНТИ или НЕМЕТАЛНИ ЦИРКОНИЕВИ ИМПЛАНТИ. Не се чудете защо са Ви нужни иновативни решения и керамични импланти – в стоматологията за постигането на блестяща и здрава усмивка материалите са от ключово значение. Керамичните импланти поставят основата на една нова ера на естествена холистична стоматология.
ЦИРКОНИЕВИ ИМПЛАНТИ. Направени са от циркониев оксид (ZrO2), който е изключително устойчив на счупвания и не е проводник на топлина. Ако изберете циркониеви импланти, ще се насладите на най-малко следните предимства:

  • Предлага алтернатива на метала (обикновено титан) за укрепване на зъбите Ви;
  • Новият Ви зъб ще изглежда по-истински, поради естествено белия цвят на циркония;
  • Зъбната Ви хигиена ще се повиши, а венците Ви ще са по-здрави тъй като циркония задържа по-малко плака и зъбен камък от титана.

Препоръчваме го, защото е:

  • Биосъвместим, тоест като инертен материал много малко вероятно е циркония да предизвика алергични инфекции;
  • Солиден, тоест придава здравина;
  • Остеоинтегративен, или спомага за създаване на силна връзка между костта и импланта.

4- импланта и фиксирана протеза. All-on-4.

Системата е решение за тотоално обеззъбени челюсти или при наличие на разклатени (пародонтозни) зъби. Тя предлага тотално възстановяване на зъбните редици с фиксирана протеза върху четири импланта. Системата Аll-on-4 позволява имплантите веднага да се натоварят. В рамките на деня на поставяне на имплантите имате и завършена протеза.

Фиксирана протеза върху два импланта

Това е друг вариант при който можем да закрепим вашата протеза към два импланта на горна или долна челюст. Така протезата ще е много стабилна и няма да имате нужда от протезно лепило.

Поставяне на имплант имедиатно

Имплант може да се постави веднага след изваждане на зъб. Обикновенно е необходимо и поставянето на костозаместител и CGF и AFG при тази оперция. При следващото Ви посещение вземаме отпечатък за корона и после я поставяме.

Присъединяваме се към зъболекарите, които смятат, че цирконият е „Бялото злато” на имплантологията и се стараем да разширим употребата му. Това ще проправи пътя към една истинска възстановителна стоматология, която не използва метал.
СТОМАТОЛОГИЧНА ИМПЛАНТНА СИСТЕМА ENDOPORE. Тя е предназначена за изключително дефицитна кост. Това което я различава от другите системи е, че импланта не се завинтва в костта. Позволява успешното поставяне на много къси импланти.
ПЪЛНА РЕКНОСТРУКЦИЯ НА ЗЪБИТЕ ЧРЕЗ ИМПЛАНТИ. Това е по-добрата опция в сравнение с протезата. Вместо отегчителното поставяне на протезно лепило по три пъти на ден, пълната реконструкция предлага дълготрайно решение.
Пълната реконструкция на зъбите чрез импланти може буквално да възвърне Вашата естествена усмивка – просто донесете снимка на своите зъби и ние ще ги възпроизведем.

 

Copyright © 2017 MP Dent