Преди да се пристъпи към поставянето на порцеланови фасети, трябва да се направи информативно посещение. На него се обсъждат желаните ефекти и се решава дали поставянето на фасета е най-добрият вариант.

Ако съществуват пречки пред това (като напр. големи пломби, предразположеност към кариеси, дълбока захапка и пр.) ще Ви предложим друго решение – например циркониеви корони. Важно е да вземете активно участие в планирането на промените. Необходимо ни е да сме наясно какви са Вашите изисквания и желани резултати. Предлагаме дигитално изображение на бъдещата Ви усмивка за да придобиете впечатление на това как ще изглежда тя още преди процедурата. Също така е хубаво да знаете какви са допустимите граници при корекцията.

Веднъж щом се реши да се поставят фасети и се уточнят предпочитаните промени, снемаме отпечатък от Вашите зъби за отливка и изработване на временни фасети. Поставяме временните фасети върху отливката за да се придобие впечатление за начина, по който ще изглеждат постоянните фасети и при необходимост да се направят промени.

Желаната фасета се поставя на две посещение. Първият път зъба се подготвя и се поставя временна фасета. По този начин можете да видите резултата от временната фасета и във Вашата уста и да поискате по-нататъшни промени. Втория път, след като сте одобрили промените, се поставя постоянната фасета.

Важно е да имате предвид, че понякога преди да Ви поставим порцеланова фасета, може да се наложи да преминете през ортодонтно лечение, като поставяне на брекети или Invisalign. Ако имате някой много отдалечен от съседния на него зъб, ще трябва да го репозиционираме с оглед на това фасетата да не изглежда прекалено широка или дебела.

Порцеланови фасети

Може би ще се радвате да научите, че работим с широко известните тънки колкото контактни лещи Lumineers, които не изискват предварителна подготовка. Поставянето им предполага бърза и безболезнена процедура. Все пак, понякога се налага намаляването на коронката на зъба за постигане на по-добри резултати.

Композитни фасети

Харесва Ви ефекта от порцелановите фасети, но търсите нещо по-евтино? Алтернативата на порцелановите фасети са композитните фасети. Ефектът от тях е сравнително същия по отношение на външен вид (въпреки че порцелановите фасети изглеждат по-естествено и са по-прозрачни).
Все пак композитните фасети се  различават, когато става въпрос за приложимата техника и продължителността на живот на изработката.

За разлика от порцелановата фасета, композитната налага последователното наслояване и втвърдяване на композитни материали с различен нюанс и контраст. Освен това, композитните фасети са по-слабо устойчиви на износване, по-податливи на зацапване и оцветяване и по-краткотрайни. Поддържането на добра орална хигиена осигурява дългосрочния естетичен успех на композитната фасета.
Композитните фасети са идеални за лечението на малки отчупвания, тъй като те запазват повече от естествената зъбна структура.

Композитни срещу порцеланови фасети

Обикновено изборът пада върху порцелановите фасети, тъй като са по-здрави и по-издържливи в сравнение с композитните. Порцелановите фасети също така изглеждат по-естествено и са по-транслуцентни.

Композитните фасети са по-податливи на оцветяване и сравнително по-евтини. Все пак, те се оказват по-скъпи в дългосрочен план, тъй като са по-краткотрайни и трябва да се подменят по-често.

За по-голяма продължителност на Вашите фасети, Ви съветваме да поддържате добра орална хигиена и да ни посещавате за профилактични прегледи редовно.

Фасети Lumineers vs. Veneers

Ако желаете да възстановите блясъка на зъбите си, първото нещо, което е нужно да направите е да посетите нашата клиника, където ще бъдете консултирани относно възможните лечения и най-доброто решение за Вас. Една професионална оценка ще Ви отърве от маркетинг преувеличенията в областта.

Фасетите Lumineers са изключително ефективни срещу оцветени зъби, разстояние между зъбите и пукнатини в емаила. Известни са като ново поколение фасети, които не изискват изпиляване на зъбната повърхност. Обикновените порцеланови фасети (veneers) придават перфектен вид на зъбите, но пък отнемат доста време за изработката и приспособяването им. За разлика от тях, Фасетите Lumineers се поставят само на две посещения в стоматологичния кабинет – получавате нова усмивка за по-малко от седмица.

Фасетите Lumineers ще променят изцяло усмивката Ви. Използваме ги за запълване на пространства между зъбите и за подобряване на външния вид на износени и оцветени зъби. Представляват тънки като контактни лещи обвивки за Вашите естествени зъби. Процедурата по поставянето им е кратка и безболезнена. Материалът, от който са съставени – съвременен порцелан тип Cerinate – ги прави много тънки, поради което Вашите зъби няма да бъдат пилени допълнително, или ако се наложи, ще бъдат съвсем леко дооформени за да се приспособят към фастите. Те не изискват отстраняване на чувствителната зъбна структура или упойка по време на поставянето им. Нещо повече, клинично доказано е, че Фасетите Lumineers са единствените фасети, които издържат над 20 години. Ефектът от тях е избелване на зъбите без допълнително пожълтяване и зацапване.

 

Copyright © 2017 MP Dent