Invisalign е ново поколение технология  за бързото и ефикасно преместване на зъби при наличие на разстояние между зъбите, криви зъби, дълбока захапка и струпване на зъби. За разлика от традиционните метални скоби, Invisalign е набор от прозрачни пластмасови плаки (алайнери), изработени за да пасват точно на Вашите зъби и постепенно да придвижат зъбите в подходяща позиция.

Това е система, която прилага триизмерно моделиране за производството на серия от прозрачни плаки (алайнери), наречени "прозрачни скоби". Те са изключително тънки - по-малки от милиметър - и са подвижни, което ги прави много дискретни за носене.

Как работят те

Веднъж щом получите специално изработените за Вас алайнери, трябва да ги носите най-малко 20 часа на ден (за предпочитане 22). Отбележете, че те се махат по време на хранене и при миене на зъбите. Подменят се на около две седмици. Напредъкът им е постепенен и трябва да се следи от вашия стоматолог редовно. Цялото лечение обикновено продължава от 6 до 18 месеца.

Предимства на Invisalign

  • Технологията Invisalign не използва скоби или метални жици - обикновено неудобни и дори болезнени, имайки предвид, че металът може да причини дразнение и възпаление на венците и меките тъкани.
  • Фактът, че Invisalign трябва да се махат по време на хранене е много благоприятно, тъй като храната няма да се заклещва между металните жици и еластичните връзки, както се случва при традиционните брекети. Това улеснява поддържането на добра устна хигиена.
  • Освен че са удобни, шините Invisalign са и много по-естетични на външен вид.
  • Шините Invisalign се изработват така, че да пасват точно на Вашите зъби и да указват необходимия натиск върху зъбите. Не е нужно те да бъдат стягани или  завинтвани допълнително на всеки няколко седмици, както при традиционните скоби и това намалява необходимостта от посещения при Вашия стоматолог.

СlearCorrect

СlearCorrect е система, състояща се от подвижни прозрачни плаки (алайнери). Използва се за лекуване на леки ортодонтски проблеми, например повторна проява на ортодонтски проблем, незначително преместване на зъбите и др. При ClearCorrect, зъболекарят ще изправи Вашите зъби с помощта на набор от прозрачни, специално изработени, подвижни плаки (алайнери). Всички алайнери едновременно преместват леко зъбите Ви, докато те в крайна сметка не се изправят. Посредством Вашите заснети данни, с ClearCorrect се създават точни 3D модели на Вашите зъби.

След като приключи лечението, Вие и вашият лекар ще можете да прегледате планираните резултати чрез компютърно представяне на вашите зъби преди и след лечението. Ще можете да наблюдавате разликата, докато Вашите зъби бавно се изправят и подреждат в желаната от Вас усмивка. Ще се наложи да посещавате Вашия зъболекар периодично за да се следи напредък,а докато не постигнете бленуваната усмивка.

 

 

 

Copyright © 2017 MP Dent