Може би се чудите към какъв специалист да се обърнете за осъществяването на някои козметични лицеви промени. Ние извършваме процедури по “изглаждане” кожата на лицето, като използваме дерматологични пълнители и ботокс.

Дерматологични пълнители

Дерматологичните пълнители са дерматологични продукти, които спомагат за коригирането на лицеви бръчки и дълбоки линии, като например назолабиални линии, дълбоки линии от усмихване, линии около устните при пушачите и пр. Те съдържат хиалуронова киселина – вещество, налично в кожата, което намалява с годините. В резултат на загубата на хиалуронова киселина, обемът на кожата намалява, появяват се бръчки и дълбоки линии. Ако се прибави повече от това вещество в кожата, процесът се обновява. По този начин кожата възстановява обема и пълнотата си. Дерматологичните пълнители се използват и при възстановяване на устни или при увеличаване на обема им. Процедурата по инжектиране на дерматологични пълнители трябва да се извършва редовно. Типични примери за дерматологични пълнители са Restylane, Juvederm, Perlane и Prevelle.

PRP (Platelet Rich Plasma)                 

Плазмотерапията е една безопасна и естествена методика за видимо подобрение на текстурата и изгледа кожата, намаляване на бръчките и финните набраздявания, избледняване на тъмните кръгове около очите. Повече за PRP и CGF.

Всичко това се постига чрез подпомагане на тъканната регенерацния и подобряване на качествата на кожата от получената суспензия богата на тробоцити и растежни фактори, която се инжектира в дермата. Изглаждат се бръчките на лицето, деколтето и ръцете.

Ботокс

Днес ботоксът се използва широко от козметичните зъболекари при процедури по подмладяване на кожата на лицето, допринасяйки за изглаждането на бръчките на лицето без хирургична намеса. Ботоксът е вещество, което се използва против линии от намръщване и примижаване. Всъщност бръчките се появяват в резултат на изчерпването на колаген поради прекомерно активното движение на определени мускули. Веществото botulinium toxin отпуска тези мускули и по този начин линиите се изглаждат и се предотвратява появата на нови бръчки.
Много малко количество ботокс се инжектира с тънка игла директно в мускулите, които предизвикват дълбоките бръчки. Процедурата е безболезнена и продължава само 10 минути. Мястото на интервенцията се прави безчувствена с помощта на местна упойка. Подобрението се забелязва в рамките на три-четири дни, когато кожата става по-гладка. Ще можете да се намръщите и / или да изглеждате учуден без да се появяват бръчки и гънки между веждите Ви, тъй като активността на мускулите, които ги предизвикват ще бъде забавена. Ефектът от процедурата продължава от 3 до 6 месеца в зависимост от кожата. Обикновено тази интервенция се повтаря на определен период (3-4 месеца) за постигането на желания резултат (кожа без бръчки). Еквивалент на ботокса е Dysport, който води до по-продължителни резултати.

Странични ефекти на ботокса могат да бъдат:
Локализирана болка, инфекция, подуване, зачервяване, възпаление, временно гадене.
От друга страна, ще се изненадате, че ботоксът води до по-рядката проявява на мигрена, благодарение на съдържащия се в него (в ботокса и в Dysport) botulinium toxin тип А. Може да забравите за болкоуспокояващите. За повече информация, обърнете се към the American Association for the Study of Headache in Boston.

Някои забележки:
Ботоксът не може да бъде използван в случай на местна инфекцията или възможни алергични реакции към някои от съставките на инжекцията.
Ботоксът няма да промени драматично изражението на лицето Ви или пък да го направи безизразно.

Copyright © 2017 MP Dent