Пълна промяна на усмивката. Пълна реконструкция на зъбите

Ако сте недоволни от Вашата усмивка поради няколко причини! Ако се чувствате неуверени, когато се усмихвате пред фотоапарата! Ако смятате, че Вашата усмивка е пътя към просперитета в бизнес и лично отношение! Тогава може би Ви трябва пълна промяна на зъбите.

Пълната промяна на усмивката не е еднозначно понятие.Предполага различни интервенции в зависимост от желаните резултати – порцеланови фасети с бял или перлен оттенък; обикновено подобрение, при което се заменят амалгамени с композитни пломби и зъбите се избелват, и пр. Всяка реконструкция на усмивката изисква различни на брой и по тип козметични, стоматологични и лицеви процедури по подмладяване за подобряване на външния вид на Вашата усмивка. Освен, че ще получите козметично подобрение, ние ще се занимаем и със здравето на Вашите зъби и венци – жизненоважен елемент за една перфектна усмивка. Резултатът от намесата ще се отрази значително върху самочувствието и самоуважението Ви.
Неудовлетворени ли сте от цвета, формата и дължината на зъбите си, или от венците и устните си? Тогава пълната промяна на усмивката е Вашето решение. Процедурата изисква поне две посещения. Първото е подготвително – оценяват се контура на устните Ви, размера на зъбите Ви, лицевите Ви пропорции и денталното Ви здраве. На следващата (следващите) посещение (посещения) се извършват козметичните стоматологични процедури.
По-долу ще откриете чести причини за пълна промяна на усмивката и мерките, които се предприемат:

Криви зъби

  • Могат да бъдат изправени с шини тип Invisalign или с помощта на конвенционалната ортодонтия;
  • За постигането на по-бърз ефект, зъбите могат да се покрият с порцеланови фасети (така наречената „мигновена ортодонтия”) или цирконииеви корони.

Отчупен или счупен зъб

  • В зависимост от степента на повреда, зъба може да бъде поправен с помощта на козметичен бондинг, порцеланови фасети или порцеланови корони.

Липсващ зъб

  • Възможните интервенции са замяна на съществуващите дентални конструкции или запълване на дупката между зъбите с помощта на импланти, мост или протеза. Обикновено празните пространства между зъбите наред с неестетичния външен вид причиняват и функционални проблеми.

Големи пространства между зъбите

  • Големите пространства между зъбите се затварят чрез поставянето на порцеланови или фасети Lumineers.
  • Ортодонтията също може да бъде полезна за преместването на зъбите и затварянето на пространството между тях. Това може да включва невидими шини Invisalign, Inman aligner, брекети Damon и др.

„Венчена усмивка”

  • Може да бъде променена чрез хирургично или лазерно контуриране на венците.

Непривлекателен цвят на зъбите Ви / зацапани зъби

  • Могат да им се приложи prophyflex почистване или професионално избелване на зъбите с лазер в нашата клиника.

Дълбоки линии в резултат от усмихване, набръчкване или устни, на които им липсва пълнота

  • Може да се постигне подобрение чрез комбинация от ботокс и дермални пълнители. Вече използваме и PRP (Platelet-rich plasma) технология.

В общи линии няколко процедури са свързани с третирането на тези проблеми:

Козметична стоматологична реконструкция

Козметичната стоматологична реконструкция комбинира поставянето на порцеланови фасети и корони над естествените зъби. Различни причини могат да наложат козметична стоматологична реконструкция – обезцветяване на зъбите, крив зъб, различна форма на зъба, крива линия на венците, различен цвят или форма на стара порцеланова корона. Това предполага поставянето на порцеланови фасети и корони, мека хирургична намеса в областта на венците за изравняването на линията на венците, отстраняване на стара корона, и пр.

Цялостна подмяна на зъбите

Цялостната подмяна на зъбите e описанa нашироко в секцията „Импланти”. Представлява подмяната на зъбите със импланти и поставянето на фиксирани мостове.

Когато напуснете нашия кабинет, след процедурата за пълна промяна на усмивката, ще се гордеете с усмивката си, ще се чувствате по-самоуверен и с десет години по-млад.

Copyright © 2017 MP Dent